Chocolate chip cookies | I køkkenet
Den her opskrift har jeg glædet mig enormt meget til at dele med jer. Det er en opskrift jeg fandt på en af mine yndlings bage-blogs; kagertilkaffen.dk. Opskriften lover at være “verdens bedste cookies” og lad mig bare sige det som det er: Det er de bedste cookies jeg nogensinde har lavet! Jeg er simpelthen fuldstændig forelsket i de her cookies.
Alt hvad du skal bruge er:
250 g hvedemel
3/4 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
140 g smør, stuetemp. (ikke magarine)
125 g sukker
125 g farinsukker
2 tsk vaniljesukker
1 æg
100 g mørk chokolade (ikke mere end 75%)
100 g lys chokolade (eller hvid, hvis det er mere din smag)
Bland hvedemel, natron, bagepulver og salt i en skål. Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør i en anden skål indtil det er let og luftigt. Tilsæt herefter ægget til sukkermassen. Derefter sigtes melblandingen i skålen med sukkermassen og bland til dejen er ensartet. Til slut tilsættes chokoladen – her synes jeg det er en fordel at blande med hænderne.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i halvandet døgn – det her punkt er beskrevet mere på bloggen jeg linkede i starten af indlægget.
36 timer senere….
Jeg er meget præcis når jeg bager, hvilket betyder at alt er målt til det præcise gram. Derfor er cookie-kuglerne selvfølgelig også målt til punkt og prikke. Kuglerne er lidt større end golfkugler og vejer hver 80 gram. Jeg får ca. 11-13 cookies ud af denne opskrift. Cookierne bager ved 175°C midt i ovnen i ca. 18 minutter. De er færdige når kanten er gyldenbrun.
Efter 10-15 minutters afkøling kan man godt tillade sig at smage på den første cookie – de er så lækre og så svære at holde fingrene fra!
Ingen kommentarer endnu