The beauty of nature | Frederiksborg Slotspark

Chocolate chip cookies | I køkkenet

Den her opskrift har jeg glædet mig enormt meget til at dele med jer. Det er en opskrift jeg fandt på en af mine yndlings bage-blogs; kagertilkaffen.dk. Opskriften lover at være “verdens bedste cookies” og lad mig bare sige det som det er: Det er de bedste cookies jeg nogensinde har lavet! Jeg er simpelthen fuldstændig forelsket i de her cookies.

IMG_6969

Alt hvad du skal bruge er:
250 g hvedemel
3/4 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
140 g smør, stuetemp. (ikke magarine)
125 g sukker
125 g farinsukker
2 tsk vaniljesukker
1 æg
100 g mørk chokolade (ikke mere end 75%)
100 g lys chokolade (eller hvid, hvis det er mere din smag)


Bland hvedemel, natron, bagepulver og salt i en skål. Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør i en anden skål indtil det er let og luftigt. Tilsæt herefter ægget til sukkermassen. Derefter sigtes melblandingen i skålen med sukkermassen og bland til dejen er ensartet. Til slut tilsættes chokoladen – her synes jeg det er en fordel at blande med hænderne.

Pak dejen ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i halvandet døgn – det her punkt er beskrevet mere på bloggen jeg linkede i starten af indlægget.

IMG_6974

36 timer senere….

IMG_6980

Jeg er meget præcis når jeg bager, hvilket betyder at alt er målt til det præcise gram. Derfor er cookie-kuglerne selvfølgelig også målt til punkt og prikke. Kuglerne er lidt større end golfkugler og vejer hver 80 gram. Jeg får ca. 11-13 cookies ud af denne opskrift. Cookierne bager ved 175°C midt i ovnen i ca. 18 minutter. De er færdige når kanten er gyldenbrun.

Efter 10-15 minutters afkøling kan man godt tillade sig at smage på den første cookie – de er  lækre og så svære at holde fingrene fra!

IMG_6981

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The beauty of nature | Frederiksborg Slotspark