Kogle bordkort | D.I.Y.

Nemme grovboller med chiafrø | I køkkenet

Så er november kommet og det betyder, at der er under en måned til december! Hvis der er noget jeg virkelig elsker, så må det helt bestemt være julen. Atmosfæren i december er helt unik og det er virkelig en måned jeg ser frem til lang tid i forvejen. Jeg kan næsten ikke vente mere nu!

Nok om julen, tilbage til det egentlige formål ved dette indlæg. Jeg har endnu engang været i køkkenet for at trylle lidt med nogle chiafrø vi havde liggende. Jeg købte dem for et par måneder siden, da jeg havde fundet en opskrift på koldhævede boller med chiafrø. Desværre blev bollerne meget gummi-agtige og det har derfor ikke været nogle jeg ønskede at bage igen. Til gengæld har jeg nu fundet nogle nemme grovboller med chiafrø og solsikkekerner, som smager virkelig godt og mætter meget!

IMG_6950
Alt hvad man skal bruge er:

  • 50 gram gær
  • 3.5 dl lunkent vand
  • 1 æg
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1/2 dl chiafrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 6 dl hvedemel
  • 1.5 dl rugmel

Først skal gæren opløses i det lunkne vand. Herefter tilsættes æg, salt og honning. Det røres godt sammen, her valgte jeg at bruge min røremaskine, da det bare går hurtigere og er så nemt. Når ingredienserne er rørt godt sammen tilsættes chiafrøene og solsikkekernerne. Til slut hældes melet i lidt efter lidt, så alt bliver rørt grundigt sammen. Jeg brugte omkring 0.5 dl mel oveni, til at få lavet bollerne, da dejen ellers var ret klistret.
IMG_6955

IMG_6957

Bollerne formes, der bliver ca. 12-14 boller (alt efter størrelse), og sættes i midten af den kolde ovn. Ovnen tændes og sættes på 225°C. Bollerne skal bages i ca. 25 minutter, man kan evt. lige tjekke om bollerne er færdige ved at vende en bolle og banke i bunden af den. Hvis den lyder hul, er det et tegn på, at de er færdigbagte.

IMG_6959

Bollerne kan nydes lune med lidt smør og pålæg efter eget ønske. Jeg er ikke vant til at spise grovboller, så jeg har ikke den store viden på området, men disse boller mætter utrolig godt synes jeg. Det vil være en rigtig god frokostbolle, så man kan holde sig selv kørende til aftensmaden – eller i hvert fald frem til eftermiddags-snacken.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kogle bordkort | D.I.Y.