Autumn Wreath | D.I.Y.

Thaisuppe | I køkkenet

Til en forandring, har dette indlæg ikke noget med efteråret at gøre. Derimod har jeg været en tur i køkkenet for at lave en lækker thai-inspireret suppe. Jeg har de sidste mange uger lavet ufattelig meget asiatisk mad, da jeg bare har haft de vildeste “cravings” efter spicy mad. Denne suppe har jeg lavet et par gange før og jeg synes personligt, at den smager super dejligt!
IMG_6818

Ingredienser:
3 fed hvidløg
1 løg
Et styk ingefær, ca. 2 spsk
1 ½ tsk. macadamia nut olie
½ – 1 tsk. chilipulver
5 dl grønsagsboullion
250 g kylling, enten bryst eller inderfilet
200 g champignon
165 ml (1 lille dåse) kokosmælk, 16-18% fedt
3 spsk fiskesovs
1 lime, saft
Peber


Pil løget og hvidløgene og skær dem i grove tern. Skræl ingefærens skind af og skær den i skiver. Det skal ikke gøres særlig grundigt, da det kun bruges til kogningen. Herefter opvarmes olien i en gryde, hvor løg, hvidløg, ingefær samt chilipulver steges. Man kan bruge en ganske almindelig rasp eller solsikkeolie, men macadamia olien giver lidt ekstra til suppen. Tilsæt derefter de 5 dl boullion – lavet efter instrukserne på boullion dåsen eller ternene. Læg låg på gryden og lad det koge ved svag varme i 10 minutter.

Imens suppen koger, skæres kyllingen i strimler eller tern – alt efter hvad man lyster. Stil det i køleskabet, mens suppen koger. Rens champignoner, helst med en lille pensel – og ikke under vand, da de bliver meget bløde – og skær champignonerne i skiver.

Nu burde suppen have kogt i 10 minutter, så nu kan man si den og kassere hvidløg, løg og ingefær. Bring suppen i kog igen og kom kyllingekødet i og lad det koge i 3-5 minutter (alt efter størrelse på kyllingestykkerne). Efterfølgende tilsættes kokosmælken under omrøring og derefter champignonerne. Lad suppen nå til koge punktet og tilsæt nu fiskesovs, limesaft og peber alt efter behov – smag dig frem!

IMG_6822

Her kan I se det færdige resultat – ikke den mest farverige ret, men smagen er sgu fantastisk! Jeg havde også kogt lidt ris til suppen, for at give lidt mere fylde – men det er nok smag og behag. Man kan også tilføje lidt flere grønsager for at gøre retten mere interessant, såsom forårsløg, bønnespire, peberfrugt og gulerod. Der er plads til at eksperimentere med denne ret.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Autumn Wreath | D.I.Y.